Polygala anatolicaBoiss. & Heldr. Yılan Yoncası

Polygala anatolicaBoiss. & Heldr. - Yılan Yoncası

Bilimsel Betim:

Polygala major Jacq.’dan farklı olarak, daha az güçlü büyür, içteki çanakyapraklar 7−10 × 3−5 mm ve kapsül kendinden daha kısa olan sapa doğru yavaş yavaş incelir. Çiçekler soluk morumsu-pembe.

 

Çiçeklenme zamanı: Mayıs−Ağustos.

Habitat (yaşam ortamı): Yamaçlar, 30−2500 m.

 

Kaynak:

Cullen J (1965). Polygala anatolica Boiss. & Heldr., Şu eserde: Davis PH (ed.), Flora of Turkey and the East Aegean Islands, Edinburgh University Press, Edinburgh, 1: 536–537.

Halk Betimi:

Ülkemizde “yılan yoncası” ismiyle bilinen bu tür, Türkiye, Yunanistan, Kafkasya ve Kuzey İran’da doğal olarak yetişen çokyıllık çiçekli bir bitkidir. Soluk morumsu pembe çiçekli ve kısa boylu bir bitki olup Mayıs ve Ağustos ayları arasında deniz seviyesinden 2500 m yüksekliklere kadar yamaçlarda görülebilir.

 

Kaynaklar:

Anonim 1 (2017). http://vanherbaryum.yyu.edu.tr/flora/azortandir/polygalaan/index.htm /, Erişim Tarihi: 07.04.2017.

Anonim 2 (2017). http://www.bizimbitkiler.org.tr/v2/turkce.php /, Erişim Tarihi: 07.04.2017..

Akyıldırım B (2012). Polygala L., Şu eserde: Güner, A., Aslan, S., Ekim, T., Vural, M. & Babaç, M.T. (edlr.), Türkiye Bitkileri Listesi (Damarlı Bitkiler). Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Flora Araştırmaları Derneği Yayını. İstanbul, s. 756–757.

“ibuflora”, bitkilerin kullanımından kaynaklanan olumsuz etkilerden dolayı hiçbir sorumluluk alamaz. Bir bitkiyi tıbbi olarak kullanmadan önce her zaman profesyonellerden tavsiyeler alın ve doktorunuza danışın.
Tüm Hakları Saklıdır.