SINAPISL.HARDAL

TÜRLER

SINAPISL. - HARDAL

Bilimsel Betim:

Biryıllık (Türkiye’deki türlerde) otsu bitkiler teleksi yapraklı, basit tüylü ve sarı veya beyaz çiçekli. Çanak boğazı açık kesecikli değil. Taç yapraklar sarı küçük kabzalı. Filamentlerde tırnaklar yok. Yumurtalık silindirik, 3−çok ovullü. Silikva şeritsi-silindirik belirgin gagalı, her kapak bariz 3−7 damarlı. Çenekler boyuna katlanmış, uçta derin girintili.

 

Kaynak:

Hedge IC (1965). Sinapis L., In: Davis PH (ed.), Flora of Turkey and the East Aegean Islands, Edinburgh University Press, Edinburgh, 1: 266.

 

 

Halk Betimi:

Ülkemizde “hardal” ismiyle bilinen bu cins, tekyıllık otsu bitkilerden oluşur ve Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Güneybatı Asya’da doğal olarak yetişir. Dünyada 6 türü bulunan bu cinsin ülkemizde 2 türü (2 takson) bulunur. Sarı veya beyaz renkli çiçeklere ve parçalı yapraklara sahiptirler.

 

Kaynaklar:

Anonim 1 (2018). https://gobotany.newenglandwild.org/genus/sinapis/, Erişim Tarihi: 20.03.2018.

Anonim 2 (2018). http://www.theplantlist.org/1.1/browse/A/Brassicaceae/Sinapis//, Erişim Tarihi: 20.03.2018.

Mutlu B (2012). Sinapis L., Şu eserde: Güner, A., Aslan, S., Ekim, T., Vural, M. & Babaç, M.T. (edlr.), Türkiye Bitkileri Listesi (Damarlı Bitkiler). Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Flora Araştırmaları Derneği Yayını. İstanbul, s. 29−29.

“ibuflora”, bitkilerin kullanımından kaynaklanan olumsuz etkilerden dolayı hiçbir sorumluluk alamaz. Bir bitkiyi tıbbi olarak kullanmadan önce her zaman profesyonellerden tavsiyeler alın ve doktorunuza danışın.
Tüm Hakları Saklıdır.